marți, 23 octombrie 2007

EU RO CARAVANA LA RM.VALCEA


În data de 17 octombrie 2007, s-a desfãşurat la Rm.Vâlcea EU-RO CARAVANA campanie de informare a tinerilor în scopul unui vot responsabil pentru Parlamentul European care va avea loc pe 25 noiembrie 2007.

Consiliul Tineretului din România a avut ca parteneri locali Fundaţia Judeţeanã pentru Tineret Vâlcea (coordonator la nivelul judeţului Vâlcea) şi Primãria Rm.Vâlcea.
Proiectul s-a desfãşurat sub forma a douã workshop-uri la care au participat peste 40 de tineri la Biblioteca Judeţeanã Antim Ivireanul şi Universitatea Spiru Haret, în acelaşi timp în zona centralã, Scuarul Mircea cel Bãtrân, s-au împãrţit materiale informative cetãţenilor interesaţi, iar într-o urnã s-au introdus buletine cu specificaţii referitoare la aşteptãrile populaţiei privind activitatea parlamentarilor români la Bruxelles.
Participarea interactivã deosebitã a multor tineri la cele douã workshop-uri, temele de discuţie derulate simultan cu un curs de Drept European la Universitatea Spiru Haret, au relevat interesul studenţilor şi tinerilor implicaţi privind statutul lor de cetãţeni europeni, drepturile şi obligaţiile ce le revin şi în primul rând aşteptãrile lor de la instituţiile europene şi parlamentarii români care îi vor reprezenta.
Buna colaborare între factorii implicaţi a fãcut ca proiectul EU-RO CARAVANA, un program amplu care se va desfãşura în perioada 15 octombrie – 15 noiembire 2007 în principalele oraşe ale ţãrii, sã fie realmente o reuşitã menţionând cã Rm.Vâlcea a fost primul oraş al caravanei dupã lansarea oficialã a proiectului la Bucureşti.

Pentru buna desfăşurare a întregii activităţi si-au dat aportul alături de echipa CTR: d-l Ovidiu Udrescu - preşedinte F.J.T. Vâlcea, referenţii programe din cadrul F.J.T. Vâlcea şi nu în ultimul rând voluntarii structurii de tineret respective.

Evenimentul a fost mediatizat pe parcursul mai multor zile de către Televiziunea Vâlcea 1, precum şi de mai multe ziare locale.

Niciun comentariu: